Cont
EJDC 2022

Vlad Stancu: “Visul meu este să urc de cât mai multe ori pe podium pentru România la cele mai mari competiții din lume!”

Comunicate de presa 10 feb. 2021

Sunt tineri, ambițioși, talentați și muncitori. Și, pe deasupra, fac și sport de performanță. Zi de zi sunt în bazin și muncesc pentru visul lor. Federația Română de Natație și Pentatlon Modern vă prezintă, prin intermediul unei serii de interviuri, câțiva dintre cei mai talentanți tineri înotători români.
Miercuri, 10 februarie 2021, răspunde întrebărilor Vlad Stancu de la Steaua București, sportiv pregătit de antrenoarea Iulia Becheru.

Spune-mi trei calități și trei defecte ale tale.
La calități aș preciza că sunt dedicat, creativ și curajos.
Ca defecte pot spune că uneori sunt cam furios și încăpățânat.

Când a fost primul contact cu acest sport (natația)?
Am început să învăț să înot la vârsta de 6 ani și sincer vă spun, chiar nu mă simțeam bine în apă. Mereu plângeam și voiam să ies cât mai repede din bazin. Nu credeam că o să ajung să am performanțe în acest sport.

Care este cea mai mare calitate a antrenoarei tale?
Cea mai mare și importantă calitate a antrenoarei mele este determinarea. Când dânsa își propune un obiectiv pentru un sportiv al său, are grijă să îl îndeplinească. Este multă muncă în spatele fiecărui rezultat, dar dânsa știe să facă în așa fel încât antrenamentele să nu pară foarte grele. Și, totodată, doamna Iulia Becheru este blândă. Este ca o a doua mama pentru noi, sportivii dânsei.

Care este mâncarea ta preferată?
Îmi plac la nebunie papanașii cu smântână și dulceață. Iar dulceața trebuie să fie neapărat de afine!

Ce titlu are ultima carte citită?
Ultimul titlu citit este “La hanul lui Mânjoală”, de Ion Luca Caragiale. Este o nuvela unică în contextul literaturii naționale, publicată prima dată în 1898.

Dacă ar fi să mulțumești cuiva și să-ți exprimi aprecierea, pentru cine ai face acest lucru în mod deosebit și de ce?
Vreau să îi mulțumesc în mod special antrenoarei mele, doamna Iulia Becheru. Dânsa m-a ajutat și m-a sprijinit mereu în tot ceea ce fac în bazin și nu numai. Îi mulțumesc din suflet și sper să îmi fie alături încă mulți ani înainte.

În ce film ți-ar plăcea să joci?
Eu fiind pasionat de mașini și de modificările care pot fi aduse acestora, mi-ar plăcea sa am un rol în seria “Fast and Furious”.

Unde te vezi peste 10 ani?
Peste 10 ani tot în sportul de performanță.

Ai vreun model în carieră sportivă pe care îl urmezi/apreciezi?
Înotătorul meu favorit este francezul Yannick Agnel, participant la Jocurile Olimpice din 2012 și 2016 și medaliat cu aur la 200 liber la Londra în 2012.

Marele tău vis ca și sportiv este…
Visul meu este să urc de cât mai multe ori pe podium pentru România la cele mai mari competiții din lume!