Cont

Ștefan Cozma: “Mi-ar plăcea să joc în Star Wars sau Lord Of The Rings și vreau să-mi termin studiile în domeniul kinetoterapiei”

Comunicate de presa 27 ian. 2021

Sunt tineri, ambițioși, talentați și muncitori. Și, pe deasupra, fac și sport de performanță. Zi de zi sunt în bazin și muncesc pentru visul lor. Federația Română de Natație și Pentatlon Modern vă prezintă, prin intermediul unei serii de interviuri, câțiva dintre cei mai talentanți tineri înotători români.
Miercuri, 27 ianuarie 2021, răspunde întrebărilor Ștefan Cozma, de la CSM Bacău, sportiv pregătit de antrenorul Ovidiu Galeru.

Spune-mi trei calități și defecte ale tale?
Calități: determinare, seriozitate, competitivitate.
Defecte: timiditate, încăpățânare, franchețe.

Când a fost primul contact cu acest sport (natația)?
Primul contact cu apa a fost la vârsta de 5 ani și jumătate, când părinții m-au dus să-mi consum excesul de energie.

Care este cea mai mare calitate a antrenorului tău?
Sunt multe calități. Nu aș putea să aleg doar una, așa că voi enumera: încredere, răbdare, dedicare, sacrificiu, profesionalism.

Care este mâncarea ta preferată?
Știu că trebuie să mănânc diversificat, dar dacă ar fi să aleg una, aș alege pește cu legume la cuptor.

Ce titlu are ultima carte citită?
Acum citesc două cărți: una pentru școală - Enigma Otiliei, de George Călinescu, iar în particular citesc autobiografia lui Zlatan Ibrahimovic - Eu sunt Zlatan.

Dacă ar fi să mulțumești cuiva și să-ți exprimi aprecierea, pentru cine ai face acest lucru în mod deosebit și de ce?
Sunt multe persoane cărora le datorez mulțumiri și le mulțumesc, încă o dată, din suflet pe această cale! Însă cei care au depus și încă depun cele mai mari eforturi pentru a mă susține sunt părinții și antrenorii mei. Fără ei, n-aș fi ajuns unde sunt azi.

În ce film ți-ar plăcea să joci?
Dacă ar fi să joc într-un film, cel mai probabil aș juca într-unul din filmele mele preferate: Star Wars sau Lord Of The Rings.

Unde te vezi peste 10 ani?
Îmi doresc ca în zece ani să pot spune că am participat cu succes la două ediții de Jocuri Olimpice și să-mi termin studiile în domeniul kinetoterapiei.

Ai vreun model în carieră sportivă pe care îl urmezi/apreciezi?
Nu pot spune că am un model pe care îl urmez, dar îl admir pe Caeleb Dressel.

Marele tău vis ca și sportiv este…
Să fiu mândru de mine și să-mi fac țara mândră, atât pe plan național cât și internațional, la cele mai mari competiții.