Cont
SCEC 2023

Sportivii români au revenit aseară în țară cu 13 medalii europene!

Comunicate de presa 09 iul. 2024

Sportivii din echipele României, care au participat săptămâna trecută la două competiții foarte importante – Campionatul European de înot pentru juniori de la Vilnius (Lituania) și Campionatul European de Biatlon, Triatlon și Laser Run de la Funchal (Portugalia), au revenit aseară în țară.

Ei au fost așteptați cu flori, felicitări și calde îmbrățișări de către oficiali ai Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, ai cluburilor sportive, de către părinți, dar și prieteni.

Echipa României care a făcut istorie la Campionatul European de înot de la Vilnius nu a revenit în țară în întregime. O parte dintre sportivi și tehnicieni a zburat de la Vilnius la Belgrad, acolo unde îi așteaptă zilele următoare o nouă competiție: Concursul Țărilor Central Europene.
În capitala Lituaniei, echipa țării noastre, care a avut un număr record de sportivi la start (24), a cucerit șapte medalii (4 de aur, 2 de argint și 1 de bronz) și a încheiat pe locul 4 în clasamentul pe națiunie.

Tot aseară, dar în formație completă, au sosit acasă sportivii prezenți săptămâna trecută la Campionatul European de Biatlon, Triatlon și Laser Run.
În îndepărtata insulă Madeira, echipa României de Biatlon, Triatlon și Laser Run a făcut, de asemenea, o impresie excelentă. La Funchal, sportivii români au urcat de șase ori pe podium, cucerind 2 medalii de aur, 1 de argint și 3 de bronz.

FELICITĂRI TUTUROR!
HAI ROMÂNIA!