Cont
SCEC 2023

Robert Glință și David Popovici, desemnați sportivii anului 2021 de către FRNPM

Comunicate de presa 27 apr. 2022

Festivitatea de premiere a laureaților natației românești din 2021 a avut loc miercuri, 27 aprilie 2022, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Cu această ocazie, Robert Glință și David Popovici au fost desemnați sportivii anului 2021 de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern și au fost premiați alături de echipele lor alcătuite din: Ciprian Glință, Pierre de Hillerin, Dorel Tocitu, Aurelian Ursulescu, Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan, Valentin Grigoraș, Mădălina Ovricenco.

Tot în cadrul evenimentul de azi, onorat de prezența unor oaspeți de seamă, în frunte cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, ministrul sportului, Eduard Novak, dar și președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, au mai fost premiați, pentru rezultatele obținute anul trecut, următorii sportivi: Mihai Iacob, Denis Popescu, Costea Bianca, Vlad Stancu, Angelica Muscalu, Ioana Cârcu, Cătălin Preda, Constantin Popovici, Ştefan Cozma, Patrick Dinu, Mihai Gergely, și antrenorii acestora: Viorel Ciobanu, Gabriela Câmpan, Eduard Câșlaru, Iulia Becheru, Adrian Cherciu, Claudia Tiu, Florin Avasiloae, Ovidiu Galeru, Răzvan Florea și Radu Claudiu.

Robert și David, desemnați cei mai buni sportivi ai FRNPM în anul 2021, au avut rezultate excelente anul trecut.
Robert Glinţă a încheiat pe locul 8 proba 100 m spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea, el a adus anul trecut prima medalie de aur a României la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, în proba de 100 m spate, el câştigând la Budapesta şi argintul la 50 m spate. La CE de înot în bazin scurt (25 metri), Robert Glinţă a câştigat argintul la 100 m spate şi bronzul la 50 m spate, iar la Mondialele de înot în bazin scurt un bronz la 100 m spate.
Totodată, la JO din Japonia, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber și pe poziția a șaptea, cea de 100 m liber. La Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber. La Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber (nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.

În cadrul aceluiași eveniment de azi, au primit trofee de excelență, pentru sprijinul oferit în realizarea obiectivelor de performanță în anul de pregătire și competițional, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și ministrul sportului, Eduard Novak.

De asemenea, Diana Mocanu Adetu, Carmen Bunaciu, Dan Ardelean, Marius Grigore, Ion Bădescu, Silviu Anastase, Matei Giurcăneanu, Ana Maria Șintie și Andreea Frigioiu, au fost premiați pentru contribuția avută în realizarea obiectivelor Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.