Cont

Robert Glință, două locuri doi la FINA Champions Swim Series de la Shenzen și Beijing

Comunicate de presa 19 ian. 2020

Început excelent de an pe natația românească! Robert Glință a strălucit miercuri și duminică la două concursuri foarte puternice organizate în China și anunță un 2020 de excepție.

FINA Champions Swim Series, ediția 2019-2020, și-a consumat în această săptămână ultimele două etape pe tărâm chinez. La Shenzen și Beijing au avut loc, miercuri și duminică, ultimele două runde din această competiție organizată Federația Internațională de Natație și unde sunt invitați să concureze, în fiecare probă, deținătorii celor mai buni patru timpi din sezonul precedent. Printre ei s-a numărat și românul Robert Glință, care a avut evoluții excelente în proba de 50 m spate, reușind să se claseze pe poziția a doua atât la Shenzen cât și la Beijing. Dar să o luăm pe rând.

Miercuri, la Shenzen, în prima etapă din FINA Champions Swim Series, Robert Glință a încheiat cursa pe locul doi cu timpul de 24.91. El a fost întrecut doar de către favoritul gazdelor, Xu Jiayu (24.63), iar pe trei a terminat grecul Apostolas Christou (25.01).

Duminică, 19 ianuarie 2020, sportivul român a terminat din pe poziția a doua cursa de 50 m spate de la Beijing. De această dată, Robert a terminat cursa cu timpul de 24.99 secunde, fiind depășit de americanul Andrew Michael (24.92). Pe locul trei s-a clasat chinezul Xu Jiayu (25.05).