Cont
SCEC 2023

Rezultate de excepție la Balcaniada de la Belgrad

Rezultate Competitii 29 mai 2018

Lotul național de sărituri în apă juniori al României a participat la Balcaniada de la Belgrad, din Serbia, în perioada 25-27 mai. Tricolorii au reușit un bilanț de excepție. Aurelian Dragomir a fost unul dintre performeri, el cucerind următoarele medalii: argint trambulină 1m și trambulină 3m, bronz, platformă, toate la juniori A. La juniori B, Alexandru Avasiloae și-a adjudecat bronzul la trambulină 1m, în timp ce Cristian Todirașcu a fost al treilea la platformă. Cei doi, Avasiloae și Todirașcu, și-au trecut în palmares și medalia de argint la trambulină 3m sincron. Todirașcu a câștigat probele de trambulină 1 și 3 m, la prima dintre ele Avasiloae fiind pe locul al treilea. 

La platformă sincron, Aurelian Dragomir și Teodor Zărnescu au devenit vicecampioni balcanici. La fete, junioare A, Diana Cucerzan a fost medaliată cu bronz la trambulină 1m, argint la trambulină 3m și aur la platformă. Tot la platformă, Ruxandra Munteanu a fost a treia pe podiumul de premiere.

România a dominat autoritar probele de la junioare B. Astfel, la trambulină 1m am avut aur cu Antonia Pavel și bronz prin Angelica Muscalu. La trambulină 3m cele două săritoare menționate s-au clasat pe primele două locuri, Angelica Muscalu fiind campioana balcanică a probei. La platformă, Angelica Muscalu și-a mai adăugat în cont o medalie de aur, în timp ce Antonia Pavel a luat bronzul. În fine, dar nu în sfârșit, Angelica Muscalu și Antonia Pavel s-au clasat pe primul loc la proba de trambulină 3m sincron.

Bilanțul României la Balcaniada de sărituri în apă pentru juniori, de la Belgrad, ediția 2018, contabilizează un total de 19 medalii, dintre care 7 de aur, 6 de argint și 6 de bronz.