Cont
EJDC 2022

Înotătorii români participanți la FOTE Baku 2019 s-au întors azi în țară

Comunicate de presa 28 iul. 2019

Echipa României care a cucerit 19 medalii (patru de aur, zece de argint, cinci de bronz) la competiția olimpică găzduită de capitala Republicii Azerbadjan a fost primită azi după-amiază la Salonul Oficial din incinta Aeroportului “Henri Coandă” din București.

Patru dintre cele 19 medalii ale echipei României au fost cucerite de către întotătorii David Popovici (una de aur – 100 m liber și două de argint – 50 m liber și 200 m liber) și Bianca Costea (una de aur – 50 m liber).

Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku (Azerbadjan) a avut loc în acest an în perioada 21-27 iulie. România a trimis în capitala Azerbadjanului o echipă formată din 103 sportivi, care au concurat la atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal, înot, judo, lupte, tenis și volei, nouă dintre cele zece sporturi din competiție.

La competiția din Azerbadjan, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a trimis o echipă formată din 12 sportivi, după cum urmează:
FEMININ: Bianca Costea, Bianca Ilie, Ioana Marin, Andreea Popescu, Miruna Zorzoliu;
MASCULIN: Tobias Dumitrache, Mihai Gergely, Lucas Ioan Tersinio Gheorghe, Mihai Iacob, Alexandru Nicolae, Denis Popescu, David Popovici.
Felicitări tuturor!