Cont

Ioana Gâdea: “Week-end-ul ideal pentru mine începe cu un antrenament dimineața!”

Comunicate de presa 08 mar. 2021

Bazinul de înot este a doua lor casă. Trudesc ore întregi la fiecare antrenament pentru a deveni mai buni, pentru a opri cronometele mai repede, pentru a urca cât mai sus la fiecare competiție. Și speră ca într-o zi să scrie istorie pentru natația din România.
Federația Română de Natație și Pentatlon Modern vă prezintă o nouă serie de sportivi de perspectivă, iar luni, 8 martie 2021, răspunde întrebărilor Ioana Gâdea, de la clubul Steaua București, pregătită de antrenoarea Iulia Becheru.

Ce îți spui când te afli pe marginea bazinului, înaintea unei curse importante?
Înaintea unei curse importante, atunci când mă aflu pe marginea bazinului, încerc mereu să mă automotivez și să vizualizez cursa ideală în mintea mea.

Care crezi că este calitatea care te ajută cel mai mult să performezi în sport?
Perseverența cred că mă caracterizează. De-a lungul timpului, ca orice sportiv de performanță, am avut și curse după care m-am simțit dezamagită, dar odată cu revenirea la antrenamente am continuat să rămân motivată și să muncesc pentru ceea ce îmi doresc.

Ce alt sport mai faci in timpul liber?
Eu prefer să îmi dedic timpul liber odihnei și astfel reușesc să evit accidentările nedorite.

Dacă ai avea o baghetă magică, ce ai schimba în viața ta?
Nu aș schimba nimic. Consider că singuri facem anumite alegeri care ne influențează viața. De asemenea, fiecare trebuie să fie bucuros și să aprecieze ceea ce are.

Ce sfat ai da unui copil care dorește să practice acest sport?
Să își păstreze entuziasmul și dorința de a practica acest sport, care este foarte dificil. Îți creezi însă multe amintiri și trăiri minunate, de neuitat.

Cum arată week-end-ul ideal pentru tine?
Week-end-ul ideal pentru mine începe cu un antrenament dimineața. Continuă cu o ieșire relaxantă în oraș cu prietenii, la o cafenea drăguță, și poate chiar cu vizionarea unui film.

Care este dorința ta pentru acest an?
Dorința mea este să pot participa la multe competiții și să mă bucur de fiecare cursă în parte, sperând că vom avea și condițiile favorabile.

Ce ți-ar plăcea să colecționezi, dar nu ai avut timp/posibilitatea până acum?
Cel putin momentan, nu îmi doresc să colecționez ceva anume.