Cont
SCEC 2023

Interviu cu Aneta Pătrășcoiu: “Fără multă muncă nu se poate realiza nimic. Tot ceea ce este frumos este și greu!”

Comunicate de presa 16 ian. 2021

La început de 2021, an în care Tokyo va găzdui mult așteptatele Jocuri Olimpice de vară, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern își propune, prin intermediul unui proiect de social-media, să readucă în lumina reflectoarelor marii campioni ai natației românești – sportivi care au performat cu adevărat și care au cucerit medalii la Jocurile Olimpice precedente.
Pe parcusul a mai multor zile, o parte dintre sportivii români medaliți, de-a lungul anilor, în probele de natație la Jocurile Olimpice vor răspunde la câteva întrebări inedite și vor da sfaturi sportivilor care ne vor reprezenta în vară la competiția supremă din Japonia.
Azi, 16 ianuarie 2021, va răspunde întrebărilor Aneta Pătrășcoiu (53 de ani), cea care a cucerit prima medalie olimpică pentru înotul românesc: bronz în proba de 200 m spate, cu timpul de 2:13.29, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984.

Care este cea mai mare pasiune a dumneavoastră în afară de sport
?
Nu am o singură pasiune mare. Îmi place să pun pasiune în tot ce fac. Îmi place să lucrez cu copiii, să gătesc pentru familia mea și pentru prieteni, să călătoresc și să descopăr locuri noi.

Care este mâncarea preferată și unde v-ar plăcea să o savurați?
Mâncarea mea preferată este salata, cu toate varietățile ei: cu ton, cu somon, cu avocado. Compania este importantă și paharul de vin de lângă salată. Mai puțin contează locația.

Care este culoarea care credeți că vă reprezintă și de ce?
Îmi place mov. Mă simt bine când mă îmbrac așa. Cred că emană energie și căldură, așa ca mine.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră vacanța perfectă?
Vacanța perfecța înseamnă gașca mea Tribeach, înseamănă apă și drumeții.

Dacă ar fi posibil, în ce oraș/țară v-ar plăcea să locuiți?
Îmi place mult la mine acasă. M-aș muta doar la Breaza. Iar ca și țară străină, mi-a rămas în suflet Australia...

Dacă nu ați fi făcut înot, ce sport v-ar fi atras?
Asta e o întrebare grea. Eu nu am ales înotul, el m-a ales pe mine. Toți elevii din clasele 1-4 mergeau la cursul de inițiere când s-a deschis bazinul în Baia Mare, iar eu aveam nouă ani atunci. Chiar nu știu dacă mi-ar fi plăcut altceva.

Când ați citit ultima dată zodiacul?
Cred că săptămâna trecută am verificat predicțiile astrale.

Dacă nu alegeați drumul acesta profesional, ce altceva ați fi ales și de ce?
Mie îmi place să lucrez cu copiii și să împărtășesc din experienta mea de viață. Probabil tot în zona de predare as fi fost. Sau poate mă apucam serios de gătit...

Care este citatul care vă motivează zi de zi?
Eu cred că fără multă muncă nu se poate realiza nimic. Tot ceea ce este frumos este și greu, iar întotdeauna trebuie să fii cu inima împăcată că ai făcut cât de bine ai putut fiecare lucru. Nu ai câștigat, continuă! Ai câștigat, continuă!

Suntem în an olimpic. Ce sfat le dați sportivilor români calificați la Tokyo?
Să aibă încredere în potențialul lor. Să aibă răbdare în pregătire și să lupte până la ultima picătură de energie ca să-și împlinească visul.