Cont
EJDC 2022

Interviu cu Adrian Rădulescu: “Față de ceilalți concurenți, cred că David a avut mai multă încredere în pregătirea lui!”

Comunicate de presa 25 iun. 2022

La 32 de ani, Adrian Rădulescu se poate considera un antrenor fericit. Elevul său, David Popovici, a uimit o lume întreagă la Campionatul Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 m, ediția Budapesta 2022, acolo unde a reușit să câștige medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m liber.

Un tip modest, calculat, muncitor, dedicate, un excelent pedadog, Adrian Rădulescu (foto, în stânga) este omul care are un merit extrem de mare în reușitele lui David Popovici. Alături de preparatorii fizici Dragoș Luscan și Valentin Grigoraș, Adrian Rădulescu a alcătuit o echipă imbatabilă la această ediție a Campionatului Mondial, o familei care a condus un puști de 17 ani pe cele mai înalte culmi ale succesului. Iar David ne-a asigurat că drumul pe care îl are de parcurs alături de echipa sa este unul foarte lung.

La trei zile de la succesul lui David din finala de 100 m liber, antrenorul Adrian Rădulescu a avut amabilitatea de a răspunde la câteva întrebări pentru site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
 
Cum ați trăit de pe margine succesele lui David?
Îl văd zilnic pe David la antrenamente și cunosc preptirea pe care o face. În serii și în semifinale am fost destul de ocupat pentru că am filmat cursele pentru analiză. La finale însă am coborat în tribuna de pe plaja bazinului. Aș fi stat liniștit pe scaun pe parcursul curselor, dar toți din fața mea se ridicaseră și eu nu mai vedeam ce se întâmplă.

Ce a avut David în plus față de ceilalți competitori?
La o asemenea competiție, nivelul este foarte apropiat. Față de ceilalți concurenți, cred că David a avut mai multă încredere în pregătirea lui.

Ce sentimente v-au încercat în momentele în care David a urcat pe podium?
Bucurie imensă. Dar să vă spun și un fapt amuzant legat de acest aspect. Mulți străini mi-au spus că nu știau cât de frumos este imnul României și s-au bucurat să-l descopere la această ediție de Mondiale.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră victoriile lui David de la 100 și 200 m liber?
Este o confirmare a muncii sale și a întregii echipe. Noi am îndrăznit să visăm, dar ne-am asumat și efortul necesar.

V-ați așteptat la această dublă victorie a lui David?
M-am așteptat să fie competitiv, dar ne-am focusat pe obiectivele de timp. Dacă le îndeplineam fără medalie, noi eram încântați.