Cont

Florin Avasiloaie: „Un copil care vine la bazin trebuie să practice acest sport cu plăcere!”

Comunicate de presa 06 sept. 2021

Au una dintre cele mai grele, dar, în același timp, și una dintre cele mai frumoase meserii din lume. Sunt oamenii care stau aproape în permanență în umbră, pe marginea bazinului, cu cronometrul în mână, cu sfaturile mereu la ei și cu inimile bătând la maximum în timpul curselor. Ei sunt antrenorii de înot, oamenii care formează următoarele generații de campioni.
Federația Română de Natație și Pentatlon Modern vă propune, prin intermediul unei noi serii de interviuri, să-i cunoașteți pe oamenii care construiesc viitorul acestui sport în țara noastră.
Azi, 6 septembrie 2021, răspunde întrebărilor Florin Avasiloaie, de la clubul Steaua București.

De ce ați ales meseria de antrenor?

Dupa 17 ani petrecuți în bazin, ca și sportiv de performanță, am vrut să rămân aproape de acest frumos sport, încercând să-mi aduc aportul la obținerea unor rezultate remarcabile în competițiile internaționale.

Care este cea mai frumoasă parte a meseriei de antrenor?
La marile competiții, atunci când sportivii români obțin medalii, cele mai frumoase momente sunt cele trăite imediat după afișarea rezultatelor. Primele clipe de bucurie după cucerirea medaliilor sunt cele mai frumoase.

Dar cea mai grea?
Munca în sală, la plasa elastică, unde sportivul trebuie susținut în lonjă, este o parte foarte grea a meseriei pe care o practice.

Ce îi spuneți unui copil care dorește să înceapă practicarea săriturilor în apă?
Un copil care vine la bazin trebuie să practice acest sport cu plăcere și nu din obligație. Și trebuie să aibă rabdare multă pentru a munci până când își atinge rezultatul dorit.

Ce calități trebuie să aibă un copil pentru a reuși în acest sport?
În primul rând curaj. Apoi trebuie să fie serios, cu o gândire pozitivă și cu o excelentă mobilitate a membrelor.

Cum vă autocaracterizați?
Modest, ambițios, punctual.

Ce pasiuni aveți? Ce faceți în timpul liber?
Urmăresc cu atenție evoluția săriturilor în apă la nivel european și mondial. Iar atunci când nu sunt competiții, îmi place să ascult muzică și să joc table.