Cont

Dragoș Coman: „Nimic nu este mai frumos pentru un antrenor decât să-și vadă sportivul pe podium!”

Comunicate de presa 17 sept. 2021

Au una dintre cele mai grele, dar, în același timp, și una dintre cele mai frumoase meserii din lume. Sunt oamenii care stau aproape în permanență în umbră, pe marginea bazinului, cu cronometrul în mână, cu sfaturile mereu la ei și cu inimile bătând la maximum în timpul curselor. Ei sunt antrenorii de înot, oamenii care formează următoarele generații de campioni.
Federația Română de Natație și Pentatlon Modern vă propune, prin intermediul unei noi serii de interviuri, să-i cunoașteți pe oamenii care construiesc viitorul acestui sport în țara noastră.
Azi, 17 septembrie 2021, răspunde întrebărilor Dragoș Coman, de la clubul Steaua București.

De ce ați ales meseria de antrenor?

Încă din copilărie eram fascinat de antrenorii alături de care am lucrat și pot să spun că a fost ca un vis al meu. Cred că mereu mi-am dorit să devin antrenor. Și sunt fericit că am șansa de a practica această meserie.

Care este cea mai frumoasă parte a meseriei de antrenor?
Cea mai frumoasă parte a meserie de antrenor o reprezintă succesele sportivilor pe care-i pregătești. Nimic nu este mai frumos pentru un antrenor decât să-și vadă sportivul pe podium, să vadă că munca depusă împreună a dat roade.

Dar cea mai grea?
Fiecare antrenament din fiecare zi este greu, dar important este să fim dedicați 100% în ceea ce facem. Doar așa putem reuși. Atât noi, dar și sportivii.

Ce îi spuneți unui copil care dorește să înceapă practicarea înotului?
Să vină cu drag la bazin. Să practice din plăcere înotul și să se gândească la faptul că, într-o bună zi, acest sport îl poate ajuta enorm în viață.

Ce calități trebuie să aibă un copil pentru a reuși în acest sport?
Să fie talentat și să fie înalt. Cum spunem noi, antrenorii, să fie cu mâini lungi și cu picioare scurte. Dar nu este o regulă asta.

Cum vă autocaracterizați?
Ambițios, muncitor, dedicat.

Ce pasiuni aveți? Ce faceți în timpul liber?
Îmi place să petrec timpul liber alături de cei dragi, în familie. Și îmi mai place să mă plimb.