Cont
SCEC 2023

Dinu Patrick: “Peste zece ani mă văd pe podiumul olimpic. Iar apoi vreau să fac carieră ca și avocat!”

Comunicate de presa 20 ian. 2021

Sunt tineri, ambițioși, talentați și muncitori. Și, pe deasupra, fac și sport de performanță. Zi de zi sunt în bazin și muncesc pentru visul lor. Federația Română de Natație și Pentatlon Modern vă prezintă, prin intermediul unei serii de interviuri, câțiva dintre cei mai talentanți tineri înotători români.
Miercuri, 20 ianuarie 2021, răspunde întrebărilor Dinu Patrick, de la Atena SC Constanța.

Spune-mi trei calități și trei defecte ale tale.
La calități aș spune așa: perseverent, competitiv, serios.
Iar la defecte: orgolios, vorbăreț, încăpățânat.

Cum a fost primul contact cu acest sport (natația)?
Primul contact cu acest sport a fost acum 11 ani. Având în vedere că pasiune mea pentru sport persistă, pot spune că a fost o experiență destul de captivantă pentru un copil de 4 ani.

Care este cea mai mare calitate a antrenorului tău?
Sunt multe calități pe care antrenorul meu, Răzvan Florea, le are. Dar dacă ar fi să le unesc pe toate într-un singur cuvânt acela ar fi implicare 100% în tot ceea ce face.

Care este mâncarea ta preferată?
Mâncarea mea preferată este mușchiul de vită la cuptor, cu garnitură de cartofi dulci.

Ce titu are ultima carte citită?
Ultima carte citită este Barul Rooster, scrisă de John Grisham.

Dacă ar fi să mulțumești cuiva și să-ți exprimi aprecierea, pentru cine ai face acest lucru în mod deosebit și de ce?
Primul ar fi antrenorul meu, Răzvan Florea pentru că a avut și are încredere în mine. Mă motivează și este alături de mine mereu, indiferent de problemele întâmpinate. Le-aș mulțumi și părinților mei, evident. Mă susțin în tot ceea ce fac,  îmi sunt alături în fiecare zi, iar iubirea și grija lor îmi sunt mereu prezente. De asemenea, i-aș mulțumi și antrenorului meu de pregătire fizică și tuturor celor care au fost alături de mine și m-au susținut până acum și care sunt sigur că o vor face și în continuare.

În ce film ți-ar plăcea să joci?
Mi-ar plăcea să joc în “Oameni de onoare”. Iar dacă ar fi să aleg un serial, acesta ar fi “Suits”. Este de departe serialul meu favorit!

Unde te vezi peste zece ani?
Peste zece ani mă văd acolo unde orice sportiv visează să ajungă, pe podiumul olimpic. Iar pe plan profesional, mă văd absolvent al unei facultăți de Drept. Vreau să fac carieră ca și avocat.

Ai vreun model în cariera sportivă pe care îl urmezi/apreciezi?
Modelul meu în cariera sportivă este, în primul rând, antrenorul Răzvan Florea. Apoi urmează Michael Phelps,  Adam Peaty,  Caeleb Dressel și Cody Miller, sportivi care au scris istorie în acest sport.

Marele tău vis ca și sportiv este…
Marele meu vis este acela de a câștiga o medalie olimpică și de a deține un record mondial.