Cont
SCEC 2023

Decizii de ultimă oră ale LEN

Comunicate de presa 01 mai 2020

Președintele LEN, Paolo Barelli, împreună cu membrii biroului său și cu personalul din cadrul Comitetelor Tehnice, lucrează din greu pentru a se asigura că natația se va putea ridica și funcționa la cei mai înalți parametrii imediat ce viața va reveni la normal.
Astfel, în urma unei videoconferințe susținute la finalul lunii aprilie, biroul LEN a decis în unanimitate, următoarele:

1. Toate Campionatele Europene de Juniori din 2020 au fost anulate. Asta înseamnă întrecerile de juniori la înot, sărituri în apă, ape deschise, înot sincron și polo U19. LEN va încerca să reprogrameze toate aceste competiții în 2021.

2. Open-ul LEN 2020 la înot în ape deschise a fost anulat! Acest lucru înseamnă că nu va mai exista nicio etapă a acestei competiții în 2020, deci nici un clasament general. Cu toate acestea, etapa din 9 martie, de la Eilat (Israel), este validată.

În ceea ce privește Campionatele Europene de Natație și celelalte competiții LEN, Biroul LEN lucrează pentru a identifica cele mai bune soluții de reprogramare. Totodată, LEN confirmă că întrecerile Campionatelor Europene de Natație de la Budapesta, replanificat provizoriu pentru august 2020, la Budapesta, vor fi amânate din nou.