Cont
SCEC 2023

David Popovici la sosirea din Japonia: “Mă simt mai puternic ca niciodată!”

Comunicate de presa 30 iul. 2023
Înotătorul român David Popovici s-a întors azi dimineață acasă de la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka (Japonia).
Sportivul nostru a fost întâmpinat la Salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de conducerea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, în frunte cu președintele Camelia Potec. David, care a revenit acasă alături de antrenorul Adrian Rădulescu și de psihologul Marcel Ivan, a fost primit cu flori și felicitări pentru rezultatele de la Fukuoka.

În fața numeroșilor reprezentanți mass-media, David Popovici a declarat: “E normal și uman să nu îți iasă întotdeauna. Prefer să fiu un sportiv complet, care știe să gestioneze suișurile și coborâșurile carierei lui. Prefer să fiu astfel, decât un robot care știe doar să câștige. Consider că această experiență mă face mai puternic. A fost și un an foarte dificil, cel mai intens din viața mea, de la recordul mondial și până la Bacalaureat și Fukuoka. A fost un an bizar, dar am am reușit să trecem prin el cu bine și cred că acum este o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Iubesc ceea ce fac. Acesta este sportul. Nu am cum să câștig mereu. Aceasta este lumea reală. Acum sunt extrem de motivat. Mă simt mai puternic ca niciodată. Abia aștept să mă întorc la antrenamente. Îmi doresc să fiu din nou cel mai bun din lume. Vă mulțumesc pentru toată susținerea. Mă ajutați foarte mult. Și voi încheia cu un citat: <<Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că-ți va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum>>”.

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec i-a urat bun venit acasă și a declarat următoarele: “Cel mai important pentru noi este faptul că s-au întors acasă sănătoși toți cei care au participat la aceste Campionate Mondiale. Acum avem nevoie de o binemeritată vacanță, urmând ca înainte de începerea anului olimpic să ne așezăm și să vedem care este planul, din toate punctele de vedere, pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris”.

La Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka, David Popovici s-a clasat pe locul 4 în finala de la 200 m liber și pe locul 6 în cea de la 100 m liber.

FELICITĂRI TUTUROR!