Cont
SCEC 2023

David Popovici, după aurul de la Roma: “Să stai pe cea mai înaltă treaptă a podiumului este cea mai mare satisfacție pe care o poate avea un sportiv”

Comunicate de presa 09 iul. 2021

David Popovici a trăit joi seara, 8 iulie 2021, un nou moment de glorie la Campionatul European de înot pentru juniori. La doar 16 ani, sportivul antrenorului Andrian Rădulescu a cucerit medalia de aur la 100 m liber, cu un incredibil 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu trei zile), nou record european de juniori, nou record al competiției de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar și cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m!
La câteva ore după superbul success de la Foro Italico Swimming Pool Complex, David a acordat un interviu în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Ce trăiri ai avut în finala de la 100?
Înainte de finală mi-am golit mintea și nu am făcut decât să mă focusez. Munca era deja făcută, antrenamentele erau deja făcute. Aveam o cursă de înotat și ceva de demonstrat.

Ești cel mai rapid om al planetei la 100 m în 2021. La 16 ani. Cum ai reușit asta?
Cumva mă așteptam la acest rezultat, dar nu credeam că va veni chiar atât de repede. Acum trebuie să mă bucur de moment și să nu mă las pierdut de toată atenția pe care o primesc. Trebuie să mă concentrez în continuare. Mai am probe de înotat la Roma, dar și la Tokyo, la Jocurile Olimpice.

Cum te-ai simțit pe podium, la intonarea imnului?
Să stai pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu toată tribuna uitându-se la tine, cu toți oamenii de acasă urmărindu-te, este cea mai mare satisfacție pe care o poate avea un sportiv. Este o senzație unică și sper să o trăiesc cât mai des.

Cum se vede Tokyo după ziua de azi (n.r. – joi)?
Tokyo se vede la fel. Faptul că am urcat în clasament nu schimbă scopul meu: să fac cea mai bună performanță de care sunt în stare și acolo, nu numai aici, la Roma.

FOTO: Instagram Corsia4_noutomagazine