Cont

David Popovici, beneficiar al bursei olimpice pentru pregătirea JO Paris 2024

Comunicate de presa 14 apr. 2022

Înotătorul David Popovici, alături de Cătălin Chirilă (canoe) și de Vlad Dascălu  (ciclism), este beneficiar al bursei olimpice oferite pentru pregătirea Jocurilor Olimpice Paris 2024. Bursele, în valoare de 1.500 dolari, se acordă lunar până în iulie 2024 și sunt atribuite sportivilor prin intermediul Solidarității Olimpice.

Contractele tripartite au fost semnate astăzi la Casa Olimpică în prezența președintelui COSR Mihai Covaliu, a secretarului general George Boroi și a reprezentanților celor trei federații naționale: Matei Giurcăneanu - secretar general FR Natație și Pentatlon Modern, Florin Popescu- vicepreședinte FR Kaiac-Canoe și Alexandru Ciocan - președinte FR Ciclism.
”La mine e foarte simplu, ştiu că nu aş fi putut ajunge aici fără oameni care să mă susţină. Mă bucur extrem de tare că am oamenii potriviţi lângă mine. Şi vreau să le mulţumesc că sunt atât de puternic şi că mă susţin în drumul meu către Jocurile de la Paris şi nu numai, pentru că avem planuri măreţe”, a declarat David Popovici, 17 ani, locul 4 la JO Tokyo 2020, pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu.

”Drumul spre Paris a început, dar pandemia a făcut să nu ne dăm seama că de fapt a trecut deja un an din pregătirea acestor Jocuri”, a spus președintele COSR. ”Acum suntem concentraţi pe tot ceea ce înseamnă evaluare, susţinere, pregătire şi solidaritate. COSR, prin Comitetul Internațional Olimpic și Solidaritatea Olimpică, susţine sportivii, antrenorii şi tot ceea ce înseamnă staff tehnic pentru pregătirea în condiţii optime a participării la Jocurile Olimpice. Mă bucur că azi îi avem aici pe cei trei muschetari David Popovici, Vlad Dascălu şi Cătălin Chirilă, sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu rezultate foarte bune. David Popovici a fost la o unghie de medalia de bronz, Cătălin Chirilă la un ciot de barcă de medalie, iar Vlad Dascălu a venit la o pedală de podium. Sunt trei sportivi în care ne punem încrederea totală, sută la sută şi azi parafăm cu ei acest contract tripartit, împreună federaţie, sportivi şi COSR. Vă doresc să visați la medalia olimpică şi să faceţi tot ce depinde de voi pentru a urca pe podium la Paris”, a conchis Mihai Covaliu.

TEXT: COSR