Cont

Cornel Mărculescu s-a retras din funcția de director executiv al FINA

Comunicate de presa 04 mar. 2021

Întrunit joi, 4 martie, pentru prima ședință online din 2021, Biroul FINA a acceptat azi solicitarea de retragere din funcția de director executiv FINA a lui Cornel Mărculescu.
În vârstă de 80 de ani, Cornel Mărculescu a fost poloist și arbitru internațional, iar în ultimii 35 de ani a pus umărul la dezvoltarea uneia dintre cele mai importante federații sportive din lume: FINA.

“Biroul FINA s-a întâlnit astăzi online, cu ocazia primei sale întâlniri în anul 2021 și a acceptat demisia domnului Cornel Mărculescu, director executiv FINA în ultimii 35 de ani. Membrii Biroului FINA au recunoscut devotamentul și rolul remarcabil al domnului Mărculescu în dezvoltarea natatiei pe cele cinci continente, contribuind la transformarea sportului nostru într-un pilon al mișcării olimpice”, se arată în comunicatul oficial postat pe site-ul oficial al FINA.

“După mai bine de 35 de ani petrecuți în slujba FINA, simt că este momentul potrivit să mă concentrez pe o nouă perioadă a vieții mele. A părăsi FINA și pe toți liderii, voluntarii și membrii personalului acesteia nu va fi ușor pentru mine, dar știu că este decizia corectă…
Dragi prieteni, FINA va continua să se dezvolte pe toate fronturile și trebuie să vizăm întotdeauna pentru obiective mai înalte. Și sunt sigur că echipa de aici va continua să lucreze la obiective noi și ambițioase în următorii ani. Vă doresc mult success”, sunt câteva din gândurile exprimate de către Cornel Mărculescu în scrisoarea sa de rămas-bun.

Totodată, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern îi mulțumește pentru contribuția majoră adusă la dezvoltarea natației pe plan mondial și dorește o viață lungă și liniștită în continuare.