Cont
SCEC 2023

Constantin Popovici, locul 21 la platformă, la Campionatul Mondial de la Budapesta

Comunicate de presa 02 iul. 2022

Campionatul Mondial de natație pentru seniori de la Budapesta a programat azi dimineață, în Duna Arena, calificările probei de platformă masculin.

Printre cei 39 de concurenți s-a numărat și românul Constantin Popovici. În vârstă de 33 de ani, Constantin a fost extrem de aproape de calificarea în semifinală. Accidentat (fisură la tricepsul drept) și cu primele două sărituri executate în premieră la o competiție oficială, sportivul pregătit de Florin Avasiloaie s-a clasat la finalul preliminariilor pe locul 21, cu un total de 345.10 puncte.

ÎÎn semifinale s-au calificat primii 18 sportivi, iar diferența dintre Constantin și brazilianul Isaac Souza Filho (clasat pe locul 18) a fost de 11.20 puncte.

“În condițiile date, sunt mulțumit de evoluția lui Constantin. Nu e puțin lucru să fii în primii 21 de sportivi din lume în această probă. Sper ca accidentarea lui să nu fie foarte gravă, să se recupereze rapid și să obțină rezultate dintre cele mai bune în viitor. Jocurile Olimpice de la Paris nu sunt foarte departe”, a declarat antrenorul Florin Avasiloaie.
FELICITĂRI, CONSTANTIN!