Cont
SCEC 2023

Constantin Popovici și Cătălin Preda au cucerit lumea! Aur și argint mondial în concursul de high-diving de la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka

Comunicate de presa 27 iul. 2023

Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris o pagină de istorie pentru natația românescă și pentru întreg sportul din țara noastră. Cei doi sportivi români au făcut un concurs memorabil și au reușit să cucerească azi dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie.
Constantin Popovici a cucerit medalia de aur cu un total de 472.80 puncte, iar Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte.

Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019).

Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving.
FOTO: Andreea Giuclea

FELICITĂRI, CONSTANTIN POPOVICI!
FELICITĂRI, CĂTĂLIN PREDA!
FELICITĂRI, ADRIAN GAVRILIU!
FELICITĂRI, FLORIN AVASILOAE!