Cont

Comunicat

Comunicate de presa 09 mar. 2020

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern informează că, în dimineața zilei de 08.03.2020, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat a anunțat în cadrul unei conferințe de presă mai multe măsuri care sunt luate începând de duminică și până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire, pentru a limita astfel răspândirea coronavirusului (COVID-19).

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern nu anulează momentan nicio competiție și a început demersurile de obținere a avizelor necesare din partea Direcției de Sănătate Publică pentru ca întrecerile aflate în calendarul competițional intern 2020 să se dispute conform programărilor.

Totodată, FRNPM anunță toate structurile sportive afiliate că trebuie să respecte și să ducă la îndeplinire deciziile autorităților referitoare la interzicerea activităților sportive în aer liber sau în incinte cu participarea unui număr mai mare de 1.000 de oameni. În cazul activităților sportive cu un număr mai mic de participanți, decizia aparține autorităților locale, respectiv DSP (cu aviz obligatoriu).

Mai jos vă prezentăm mesajul publicat ieri de Ministerul Afacerilor Interne – Grupul de Comunicare Strategică cu referire la măsurile care vizează atât activitățile publice, cât și activitățile private, pentru a preveni răspândirea COVID-19:
“Începand de astăzi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel national, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată. De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate. Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației. (…) Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE (0800 800 358).”

Precizăm și faptul că, FRNPM va efectua toate demersurile necesare cu privire la competițiile ce urmează a se desfășura în perioada următoare și vă va informa cu privire la măsurile ce urmează a fi luate în legătura cu Campionatul Național de Masters, Campionatele Internaționale de înot ale României, Campionatul Național de sărituri în apă și Etapele Regionale de Copii 10-11 ani, competiții care se încadrează în perioada menționată de autorități.