Cont
SCEC 2023

CAMPIONATUL MONDIAL DE ÎNOT ÎN BAZIN SCURT – MELBOURNE 2022. David Popovici: “Scopul meu este să mă calific în finală și odată ce ești pe culoar ai o șansă!”

Comunicate de presa 11 dec. 2022

Cu mai puțin de 48 de ore înainte de startul Campionatului Mondial de înot în bazin scurt (25 m) de la Melbourne, David Popovici a participat la o conferință de presă organizată de gazdele acestei competiții.

Iată cele mai interensate declarații făcute de către campionul nostru:
“Nu cred că este un bluf să spun că nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiția în bazin lung. Întoarcerile și starturile sunt mai intense pe distanța scurtă, așa că aceasta este o oportunitate grozavă de a aduna informații, de a câștiga experiență și de a fi cea mai bună versiune pe care o pot fi”.

“Sigur, există o rivalitate între mine și Kyle Chalmers, dar cred că rivalitatea este doar în bazinul de 50 m. Kyle deține recordul mondial pe 25 m, iar eu sunt deținătorul recordului mondial în bazin lung. Deci, poate în câțiva ani, această rivalitate va fi reală. Scopul meu este să mă calific în finală și, după cum știm cu toții, odată ce ești pe culoar, ai o șansă”.

“E frumos la Melbourne.  Îmi doream de mult să vin în Australia. Cultura sportului este un lucru foarte mare în Australia. Copiii și adulții de aici se bucură de un stil de viață sănătos, cu înot și sporturi acvatice și, de fapt, orice este legat de sport. Oamenii de aici sunt foarte prietenoși și deschiși. E plăcut să vezi atât de mult verde și să fii aici vara. Îmi place! Deși evenimentul nu a început încă, sunt sigur că va fi unul dintre evenimentele mele preferate”.

Programul complet al competiției poate fi văzut accesând link-ul de AICI.
Competiția va putea fi urmărită LIVE accesând link-ul de AICI.
FOTO: FINA

MULT SUCCES TUTUROR!
HAI ROMÂNIA!