Cont
EJDC 2022

CAMPIONATUL MONDIAL DE JUNIORI LIMA 2022. David Popovici: “Doborârea unui record mondial este cool, dar potențialul de a fi mai rapid nu are limite!”

Comunicate de presa 30 aug. 2022

Cu mai puțin de 24 de ore înainte de startul competiției, David Popovici a participat la conferința de presă ce a precedat debutul Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima.
Dublu campion mondial și european de seniori în probele de 100 m și 200 m liber, și deținător al recordului mondial de seniori la 100 m liber, cu timpul de 46.86 s, elevul antrenorului Adrian Rădulescu a răspuns la întrebările jurnaliștilor prezenți la Videna Aquatic Center și la final a primit din partea FINA certificatul care atestă că este deținătorul recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber (46.86 s).

Iată cele mai interesante declarații ale lui David de la conferința de presă:
“Lima este un oraș foarte interesant și a fost o plăcere să îl vizitez. Îmi plac oamenii pe care i-am întânit pentru că sunt foarte prietenoși. Știu că Peru va fi o gazdă grozavă pentru această competiție. Îi încurajez pe toți fanii înotului să vină și să se bucure alături de sportivii din întreaga lume de spectacolul ce va urma.”

“Pentru aceată competiție, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede și să profit la maxim de atmosfera minunată.”

“Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginație. Performanța de la Roma a fost rodul muncii noastre grele. Nu ne concentrăm pe ceea ce a fost, dar ne concentrăm pe potențialul de a înota mai repede.”

“Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenția noastră și este mult de muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potențialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înșine când știm că putem realiza mai multe?”

“Chimia dintre un antrenor și un sportiv este foarte importantă. Conexiunea unu la unu este importantă. Ați auzit expresia: Dacă  nu s-a stricat, de ce să încercă să o repari?”

“Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima și poate voi putea surprinde săptămâna aceasta.”

Campionatul Mondial de înot pentru juniori (14-17 ani la feminin și 15-18 ani la masculin) debutează azi după-amiază, iar David Popovici va concura în probele de 100 m liber, 200 m liber și ștafetă 4x100 m liber.
FOTO: FINA