Cont

Aurelian Dragomir: “Cea mai importantă calitate a unui sportiv este ambiția!”

Comunicate de presa 10 mar. 2021

Bazinul de înot este a doua lor casă. Trudesc ore întregi la fiecare antrenament pentru a deveni mai buni, pentru a opri cronometele mai repede, pentru a urca cât mai sus la fiecare competiție. Și speră ca într-o zi să scrie istorie pentru natația din România.
Federația Română de Natație și Pentatlon Modern vă prezintă o nouă serie de sportivi de perspectivă, iar miercuri, 10 martie 2021, răspunde întrebărilor Aurelian Dragomir, de la clubul Olimpia București, pregătit de antrenoarea Ana Popescu.

Ce îți spui când te afli pe marginea bazinului, înaintea unei curse importante?
Înaintea unei competiții importante încerc să mă ambiționez, spunându-mi că toată munca depusă până acum a meritat și că totul va ieși exact cum îmi doresc.

Care crezi că este calitatea care te ajută cel mai mult să performezi în sport?
Cea mai importantă calitate a unui sportiv este ambiția. Cu cât te ambiționezi mai tare să ajungi unde îți propui, cu atât mai multe șanse de reușită ai.

Ce alt sport mai faci in timpul liber?
Nu prea pot spune că fac alt sport în timpul liber, deoarece înotul îmi ocupă aproape tot timpul. Dar uneori mai merg la sală.

Dacă ai avea o baghetă magică, ce ai schimba în viața ta?
În momentul de față, viața mea este așa cum mi-o doresc. Totusi, mi-ar plăcea să fiu în mai multe locuri deodată.

Ce sfat ai da unui copil care dorește să practice acest sport?
L-aș sfătui să se apuce din pasiune și să nu se dea bătut, indiferent de ce obstacole se lovește pe parcurs.

Cum arată week-end-ul ideal pentru tine?
Week-end-ul meu preferat ar arăta cam așa: sâmbăta să o petrec cu prietenii mei, să povestim și să râdem, iar duminica acasă, în familie, unde pot sta în liniște și să mă pot odihni și pregăti pentru următoarea săptămână.

Care este dorința ta pentru acest an?
Anul 2021 este destul de important pentru mine, iar dorința mea principală ar fi să mă calific la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ce ți-ar plăcea să colecționezi, dar nu ai avut timp/posibilitatea până acum?
Sincer să fiu, îmi place să “colecționez” sneakerși. Nu aș spune chiar să colecționez, cât să pot să îmi furnizez ce modele îmi plac.