Cont
SCEC 2023

Au fost prezentate medaliile și mascota Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori

Campionatul european de inot in bazin scurt pentru seniori 2023 24 nov. 2023

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, alături de secretarul general Matei Giurcăneanu, au prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, medaliile și mascota Campionatului European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni.

„România va găzdui ediția cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, fiind cea mai importantă competiție de acest gen care se desfășoară în țara noastră în acest an în ultimii 40 de ani. Toată Europa va fi cu ochii pe România și aceasta este o oportunitate excelentă de a arăta că avem capacitatea de a organiza o astfel de competiție până în cele mai mici detalii”, a declarat Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

“Vom avea prezenți la Otopeni peste 400 de sportivi din 41 de țări. Echipa României va fi alcătuită din 21 de sportivi (7 fete și 14 băieți), selecționați în urma Campionatului Național de înot în bazin scurt. De asemenea, în echipa României vor fi opt antrenori, patru kinetoterapeuți, iar delegația va fi condusă din punct de vedere tehnic de antrenorul federal Silviu Anastase”, a declarat Matei Giurcăneanu, secretarul general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Lotul României pentru Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, va fi alcătuit din următorii: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stiger, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur.
Antrenor federal: Silviu Anastase.

Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni este cea mai importantă competiție de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, și va avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni.