Cont
SCEC 2023

Șase sportivi vor concura în probele de sărituri în apă pentru România la Jocurile Europene

Comunicate de presa 19 iun. 2023

Delegația României, formată din 150 sportivi (74 la feminin și 76 la masculin), pleacă la începutul acestei săptămâni spre Polonia, acolo unde va participa, în perioada 21 iunie – 2 iulie, la a treia ediție a Jocurilor Europene de la Cracovia Malopolska. Sportivii români vor concura în 18 sporturi, din cele 29 ale competiției, iar la sărituri în apă Team Romania va fi reprezentată de 6 sportivi, 4 fete și 2 băieți:

• Sportivi:  Angelica Muscalu (platformă 10 m), Ioana Cârcu (platformă 10 m, platformă 10 m sincron), Nazanin-Adelyne Ellahi (platformă 10m sincron), Amelie Foerster ( trambulină 1m, trambulină 3m, trambulină 3m sincron), Constantin Popovici (platformă 10 m), Alexandru Avasiloaie ( trambulină 1m, trambulină 3m, trambulină 3m sincron);
• Antrenori: Claudia Țin, Adrian Gavriliu, Florin Avasiloaie.

La sărituri în apă, competiția din Polonia va da calificare directă la Jocurile Olimpice Paris 2024. La Cracovia malopolska 2023 se vor acorda 13 seturi de medalii iar întrecerile au statut de Campionate Europene la Sărituri în Apă.

Săriturile în apă au figurat în programul Jocurilor Europene de la Baku, din 2015. România a avut atunci patru reprezentanți în competiția de la platformă 10 m. Cel mai bun loc ocupat a fost cel reușit de Alin Ronțu - locul 13, Mihai Andrei a terminat pe locul 20. La feminin, Ioana Cîrjan a fost pe locul 15, iar Ioana Paștiu pe poziția  21.

La Cracovia Malopolska românii vor concura în 12  probe. Cel mai titrat sportiv care face parte din delegația tricoloră este Constantin Popovici, participant la Jocurile Olimpice de la Beijing și campion european la sărituri de la mare înălțime. Angelica Muscalu este medaliată europeană și mondială la juniori și anul trecut finalistă la platformă la Campionatele Europene.

În cifre, Săriturile în Apă de la JE Cracovia Malopolska 2023:
• 20 țări
• 150 sportivi
• 13 probe – feminin & masculin:  trambulină 1m, trambulină 3m, platformă 10 m, trambulină 3m sincron, platformă 10 m sincron; feminin; mixt: trambulină 3 m sincron, platformă 10 m sincron, Echipe.
Întrecerile de sărituri în apă din cadrul Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023 sunt programate să se desfășoare DIVING ARENA din RZESZÓW,  între  21 iunie- 28 iunie.

Detalii suplimentare despre competiția din Polonia puteți afla accesând link-ul de AICI.

Jocurile Europene Cracovia Malopolka 2023 vor fi transmise în direct la Televiziunea Română.
SUCCES TUTUROR!