Cont

Arbitrii FINA, Marius Grigore și Dan Ardelean s-au aflat în premieră la o ediție a Campionatului European pentru seniori

Comunicate de presa 25 mai 2021

Natația românească a trăit multe momente de mândrie săptămâna trecută, la Campionatul European pentru seniori, de la Budapesta. Și nu doar sportivii ne-au făcut să ne simțim mândrii pentru evoluțiile lor în Duna Arena.

Arbitrii FINA în probele de înot, Marius Grigore (foto, în dreapta) și Dan Ardelean (foto, în stânga) s-au aflat în premieră la o ediție a Campionatului European pentru seniori. Acreditați FINA în urmă cu doi ani, cei doi au debutat la Budapesta în noua postură și spun că a fost o onoare să reprezinte România la acest nivel, mai ales că în finala de la 100 m spate, când Robert Glință a cucerit medalia de aur, Dan și Marius s-au aflat pe platformă, pe culoarele 6 și 8!
“La început am fost extrem de emoționat. Ca și antrenor am mai fost prezent la Campioantele Europene, dar în calitate de arbitru acreditat FINA a reprezentat o premieră. Faptul că am participat ca și oficial la o asemenea competiție, că am fost o mică parte din echipa de organizare, a reprezentat enorm pentru mine. Iar ceea ce am trăit în momentul intonării imnului pentru Robert e de nedescris în cuvinte”, a precizat Marius Grigore pentru site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

“A fost o provocare și o mare onoare că am reprezentat România la Campionatele Europene din această postură. La debut au fost emoții normale, zic eu, dar odată cu trecerea timpului m-am simțit din ce în ce mai bine. Am avut și șansa de a fi pe platformă la finala lui Robert, de la 100 m spate, iar momentul intonării imnului a fost ceva măreț”, a declarat și Dan Ardelean pentru site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.