Cont

Antonio Costroj: “ În bloc start mă simt ca o rachetă gata să decoleze”

Comunicate de presa 03 mar. 2021

Bazinul de înot este a doua lor casă. Trudesc ore întregi la fiecare antrenament pentru a deveni mai buni, pentru a opri cronometele mai repede, pentru a urca cât mai sus la fiecare competiție. Și speră ca într-o zi să scrie istorie pentru natația din România.
Federația Română de Natație și Pentatlon Modern vă prezintă o nouă serie de sportivi de perspectivă, iar miercuri, 3 martie 2021, răspunde Antonio Costroj, de la clubul Steaua București, pregătit de Dragoș Coman.

Ce îți spui când te afli pe marginea bazinului, înaintea unei curse importante?
În general, mă încurajez spunându-mi că trebuie să dau totul în acea cursă, iar în bloc start mă simt ca o rachetă gata să decoleze.

Care crezi că este calitatea care te ajută cel mai mult să performezi în sport?
O rețetă de succes conține anumite ingrediente...Așa stau lucrurile și în sport. Sunt necesare anumite calități. În ceea ce mă privește, consider că motivația are un rol foarte important. O motivație bună mă ajută să rămân concentrat pentru a-mi atinge obietivul propus. Pentru mine este ca un combustibil care pune motorul în mișcare. Și aș adăuga la ”rețetă”și autodisciplina.

Ce alt sport mai faci în timpul liber?
Nu practic un sport anume, ci doar activități complementare înotului: antrenament pe uscat, alergare, sala de forță.

Dacă ai avea o baghetă magică, ce ai schimba în viața ta?
Nu cred în magie... Nu aș schimba nimic, ci doar aș vrea să lucrez la anumite calități.

Ce sfat ai da unui copil care dorește să practice acest sport?
I-aș spune că face o alegere bună, deoarece înotul ajută la o dezvoltare armonioasă indiferent de opțiune: agrement sau performanță. Dacă optează pentru performanță, i-aș sugera să fie receptiv la indicațiile antrenorului, perseverent și motivat.

Cum arată week-end-ul ideal pentru tine?
Mi-ar plăcea să-l petrec doar alături de prieteni și familie. Dar, deocamdată nu este posibil.

Care este dorința ta pentru acest an?
Am trei dorințe mari pentru anul acesta, dar am să menționez doar două. Pe plan personal, fiind în ultimul an de liceu, îmi doresc să finalizez bine această etapă din viața mea. Iar pe plan sportiv îmi doresc să-mi ating obiectivele privind timpii de înot.

Ce ți-ar plăcea să colecționezi, dar nu ai avut timp/posibilitatea până acum?
Mi-ar plăcea să colecționez mașini. Sunt pasionat de ele.