Cont
SCEC 2023

Adrian Rădulescu: “David este foarte motivat și știe bine care sunt pașii de urmat!”

Comunicate de presa 24 mai 2021

Adrian Rădulescu este un antrenor fericit. Elevul său, David Popovici a avut prestații dintre cele mai bune la Campionatul European de la Budapesta, vârful reprezentându-l calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de 100 m liber, la doar 16 ani!
La finalul competiției din Duna Arena, tehnicianul a acordat un interviu în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Cum apreciați parcursul lui David la Europene?
Foarte bun. Scopul principal a fost atins - baremul A. Faptul că a reușit să prindă și finala și să înoate timpul pe care l-a înotat, a fost un bonus.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră calificarea lui David la Jocurile Olimpice de la Tokyo?
Era unul dintre obiectivele mele principale ca antrenor. Este un parcurs la care ne-am gândit de foarte mult timp și pentru care ne-am pregătit pas cu pas, cu răbdare și m-aș bucura să mai fie și alții în această postură, iar acest lucru să îi motiveze.

Care este cea mai mare provocare în a-l antrena pe David?
Este un sportiv ascultător și are înțelegere de ceea ce face și cum face. Este foarte motivat și știe bine care sunt pașii de urmat. Pentru mine, cea mai mare provocare este lucrul cu întregul staff, coordonarea și colaborarea noastră. Dar este un management funcțional. Nu e vorba doar despre antrenamentul în sine, ci este o muncă de echipă, la unison, în cele mai mici detalii.

Un sfat pentru David pentru perioada următoare de până la Jocurile Olimpice?
Să nu uite că și-a câștigat dreptul să fie acolo și că acest lucru îl obligă să realizeze ceea ce am stabilit de mult timp. Trebuie să îți respecte nivelul: “L-ai meritat, ai muncit. Poți sa înoți la fel de bine ca ei!”